Youngones

Flash plugin niet aanwezig

The Young Ones in Cardiology is een meerjarig onderzoeksprogramma voor cardiologen in opleiding dat is geinitieerd door de makers en de adviesraad van cardiology.nl

Ruim 200 young ones in cardiology zullen in dit programma meelopen. De nadruk van het programma ligt op congresbezoek. Jaarlijks zullen groepen van ongeveer 25 cardiologen in opleiding een bezoek brengen aan grote internationale congressen. Ze hebben, als voorwaarde voor participatie, een rapporteer-verplichting aan Cardiology.nl en aan hun opleiders. De opleiders bepalen mede de samenstelling van de teams met Young Ones per congres. Op het programma staan bezoeken aan de congressen van de American College of Cardiology, The American Heart Association en The European Society of Cardiology.

Tijdens deze congresreizen worden de young ones bijgestaan door een steeds wisselende groep van ervaren cardiologen en andere medisch specialisten. Tijdens elk congres wordt een wetenschappelijke bijeenkomst georganiseerd waar een selectie van young ones haar kwaliteiten mag tonen aan mede-young ones en routiniers op het gebied van de cardiologie.

Ook binnen de landsgrenzen vinden jaarlijks meerdere wetenschappelijke evenementen plaats in het kader van het young ones programma. Deze bijeenkomsten, met steeds wisselende thema's, zijn erop gericht op de cardiologen nog beter klaar te stomen voor de toekomst. Tijdens deze bijeenkomsten zal onder andere aandacht besteed worden aan mediatraining en presentatietechnieken.

Website

Facilitator

 

^ Boven